Przy prawej podluznicy od strony sciany grodiowej.
Co ile wymiana rozrządu w OII 1.9 TDI silnik BXE
Zwiń
X
-
Kolego aż dziwię się, że admin nie dał Ci owocka za brak szukajki. Zdziwiony jestem tym bardziej, że na forum jesteś od 2007. Temat poruszany był chyba z milion razy w różnych konfiguracjach i przy różnych problemach. Instrukcja mówi co 120 kkm a zalecane między innymi przez forumowych (warsztatowców) co 90 kkm lub 5 lat. Przy okazji jakbyś miał inne pytania może pomogę tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1830. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie podepnę sie pod temat:
W tym roku mojemu autku stukneło 6 lat i za chwilę stuknie 90tysiecy km.
Zatem wymiana kompletnego rozrządu razem z pompą.
W ASO Carsed krzykneli mi po zniżkach około 1100zł z częściami i robocizną.
Czy to dobra cena czy przepłacę???
Komentarz
-
-
TomekM, będę pytał i Roberta ale rozważam:
Zamieszczone przez himiBardzo dobra cena jak na ASO, dostaniesz gwarę, wpis do książki, ori części takie jak na pierwszy montaż.
Komentarz
-
-
Ej powoli. W serwisie bylejakim w Lesznie robocizna 300-350 złotych. Części porządne do mojego auta to 770 złotych (Conti + Hepu). Więc 1100 w ASO to super cena z 2 letnią gwarancją na rozrząd.
Być może BXE ma tańszy rozrząd niż CFHC - tego nie wiem.
W Lesznie w ASO zawołali mi 1400 zł. Ale dawali słabszą pompę ( te montowane na pierwszy montaż w Skodach potrafią się posypać - m.in dlatego zmieniałem rozrząd już po 130.000 km. Pompa wody padła tez moje żonie w Fabii CAYA przy 100.000) Zrobiłem więc w Boschu na swoich częściach. Wyszło i tak 1200 złotych.
Komentarz
-
-
W CFHC zaczęła mi przy 130.000 piszczeć i mechanik pokazywał początki wycieku. A żonie w CAYA się rozsypała przy 100.000 km. Chyba trudno o ,,lepszą opinię'' gdy w dwóch autach w domu pompki powiedziały ,,bye''. Dlatego wsadziłem Hepu - nie mówię, że są ze złota, ale nie chciałem tych z pierwszego montażu tylko inne, może lepsze.
Komentarz
-
-
Parę m-cy temu w Sopocie zrobili mi kosztorys na 1150 zł brutto, w tym:
robocizna, zestaw naprawczy: pasek i rolka, pompa wody, płyn chłodniczy G13, "normalia",
przy założeniu upustu 25% na robociznę i 20% na części.
Skorzystałem z tej oferty, a "przy okazji" wymieniłem panewki i śruby stopy korbowodu, a także wyszła niespodzianka w postaci podciekającej uszczelki gdzieś przy wale.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiW CFHC zaczęła mi przy 130.000 piszczeć i mechanik pokazywał początki wycieku. A żonie w CAYA się rozsypała przy 100.000 km. Chyba trudno o ,,lepszą opinię'' gdy w dwóch autach w domu pompki powiedziały ,,bye''. Dlatego wsadziłem Hepu - nie mówię, że są ze złota, ale nie chciałem tych z pierwszego montażu tylko inne, może lepsze.
Komentarz
-
Komentarz